En elevatortale er en kort fyndig præsentation.

Det kan du have brug for i følgende situationer:

  1. når du møder en der er interesseret i at flytte til dit lokalsamfund. Så drejer elevatortalen sig om på ganske kort tid at gøre vedkommende mere interesseret i at flytte til.
  2. når du skal rekruttere frivillige til nogle af de mange frivillige tjanser der bærer lokalsamfundet oppe. Her drejer elevatortalen sig om at vække den andens interesse for frivilligt arbejde.
  3. når du skal have inviteret nogle med til et arrangement i lokalsamfundet. Her drejer elevatortalen sig om at få gjort det så tillokkende at være med, at de ikke har lyst til at undvære det.
  4. når du skal byde nye tilflyttere velkommen. Her drejer elevatortalen sig om at få tilflytteren involveret og inviteret med i et fællesskab, eller få knyttet en relation.

Så elevatortaler er vigtige og hvis du ikke endnu er klar over hvad der  menes med en elevatortale,  får du her et par fif:

  • den skal være  kort
  • du skal være engageret
  • fremhæv det positive
  • du skal øve dig på den
  • brug gerne dig selv og dine egne oplevelser

Begrebet ‘elevatortale’ kommer sig af den situation, hvor man står i en elevator overfor en man gerne vil præsentere noget overfor. Det skal gøres inden elevatoren stopper. Og helst efterlade den anden med et positivt indtryk og lyst til at vende tilbage. Så den skal være kort og energifyldt, men ikke nødvendigvis udtømmende.